bevat-video
Assen

Het Drents Archief heeft honderden documenten openbaar gemaakt uit het oorlogsjaar 1944. Vanaf vandaag zijn de stukken voor iedereen in te zien.

Drenthe

Lichtkunstwerk 'Levenslicht' van Daan Roosegaarde, een bus die rondrijdt in de provincie en een oorlogsdagboek gemaakt door scholieren.

Wapse

 Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog moest een groot aantal Limburgers evacueren omdat zij in de vuurlinie woonden. Zij vonden onderdak in Drenthe, onder andere in Diever en Zuidlaren.

bevat-video
Diever

Het bevolkingsregister dat in 2018 in een melkbus in Diever werd gevonden, heeft een plek gekregen in het Drents Archief.

bevat-video
Diever

"Ik heb de metaaldetector nog maar twee weken. En ik heb nu al zoiets unieks gevonden!", zegt Ferdi Wolthuis uit Smilde.

bevat-video
Leggeloo

Wie goed naar het landschap kijkt, kan daarin veel sporen van de geschiedenis nog herkennen. Zo ook in het Leggelderveld, waar de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog de Frieslandriegel doorheen trokken.

bevat-video
Diever

Ferdi Wolthuis deed in oktober 2018 met zijn metaaldetector een opzienbarende vondst toen hij stuitte op de melkbus met het bevolkingsregister van Diever bij het oude onderduikershol in het Drents-Friese Wold. Onbedoeld vond hij een van de grootste ...