Assen

In het kader van het NIOD fotoproject 'De Tweede Wereldoorlog in vijftig foto's' heeft een Drentse werkgroep vijftig opmerkelijke Drentse oorlogsfoto's verzameld. Tijdens een bijeenkomst in het Drents Archief in Assen zijn hier vijfentwintig fot ...

Assen

Sinds een week kijken de gezichten van gesneuvelde soldaten je toe vanaf vlaggen in Assen. De vlaggen hangen er ter nagedachtenis aan de 33 gesneuvelde parachutisten, die omkwamen bij de bevrijding van Drenthe. Kolonel Harold de Jong weet zo'n beetje ...

Assen

In Assen wapperen sinds gisteren wel heel bijzondere vlaggen. Op de banieren zijn foto's van Franse parachutisten te zien die tijdens Operatie Amherst in Drenthe zijn overleden.

Drenthe

Operatie Amherst was een geallieerde commando-actie die plaatsvond in april 1945.

Assen

Assen steunt met 20.000 euro het Holocaust Namenmonument Nederland in Amsterdam. Daarmee adopteert Assen 75 jaar na dato de 402 namen van de holocaustslachtoffers uit de provinciehoofdstad.

Drenthe

In het Drents Archief zijn de komende tijd vijftig foto's uit de Tweede Wereldoorlog te zien.

Assen

Vandaag organiseert het Drents parlement een nieuwe editie van Drenthe in Debat. Deze keer staat het debat in het teken van vrijheid in Drenthe. Wat betekent vrijheid voor jou?

bevat-video
Assen

Bij het station in Assen is vanmiddag een monument onthuld ter herinnering aan de transporten die in de Tweede Wereldoorlog vanuit Kamp Westerbork over het spoor naar de vernietigingskampen in het Oosten gingen.

bevat-video
Assen

Dj's Lucas & Steve komen op 5 mei als Ambassadeurs van de Vrijheid naar het Bevrijdingsfestival in Assen. Dat heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei bekendgemaakt.