Drenthe

In het Drents Archief zijn de komende tijd vijftig foto's uit de Tweede Wereldoorlog te zien.

Valthe

Het onderduikershol in het Valtherbos bij Valthe kan worden opgeknapt. Plaatselijk Belang Valthe heeft het geld voor de renovatie van de verrotte schuilplaats uit de Tweede Wereldoorlog bij elkaar.

Coevorden

Vanaf 5 december, de geboortedag van David Krammer, is de voorkamer van de synagoge in Coevorden open voor publiek. De voorkamer is een eerbetoon aan David en Mietje Krammer.

bevat-video
Kamp Westerbork

In 2019 stopte hij ermee, spreken over hoe hij vier kampen tijdens de Tweede Wereldoorlog overleefde.

Drenthe

Bijna alles weet ze van haar opa, maar één klein puzzelstukje ontbreekt nog. Want wie was toch die boer die haar opa hielp na z'n ontsnapping? Via Twitter probeert Mirjam Wolder het antwoord te vinden.

bevat-video
Westerbork

Op 3 oktober 1942 werden de Joodse werkkampen in Drenthe ontruimd. De Joodse dwangarbeiders en hun familieleden werden naar kamp Westerbork gebracht. Ook werden in die nacht veel Drentse Joden uit hun huizen gehaald tijdens razzia's.

Drenthe

In Drenthe liggen sinds begin 2019 722 struikelstenen, ook wel stolpersteine genoemd. In Coevorden werden er elf stenen bijgeplaatst voor joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers zijn gedeporteerd naar de vernietigingskampen. ...

Emmen

'De aantekeningen van Israël Jakobs' zijn opgeschreven als een zakelijk dagboek. Zonder persoonlijke mijmeringen of de weerslag van gevoelens. Jakobs schreef ze in de periode oktober 1940-augustus 1942.