bevat-video
Kamp Westerbork

"Herdenk thuis." Die oproep doet directeur Gerdien Verschoor van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Ook op het kampterrein is op 4 mei geen dodenherdenking.

Kamp Westerbork

De fietstocht van Auschwitz, via Bergen-Belsen naar Westerbork in het kader van 75 jaar Vrijheid is door de coronacrisis afgelast. De tocht zou plaatsvinden van 22 april tot en met 4 mei. Het eerste deel van de tocht van Auschwitz naar Bergen-Belsen ...

Drenthe

Ook Herinneringscentrum Kamp Westerbork sluit tot en met 31 maart de deuren vanwege het coronavirus. Zelfs de nationale herdenking die op 12 april zou plaatsvinden, is afgelast.

bevat-video
Kamp Westerbork

Sinds dit weekend is de nieuwe tentoonstelling van Herinneringscentrum Kamp Westerbork voor publiek te zien. De tentoonstelling Het Verdriet van de Bevrijding wijkt door de invalshoek af van vele andere activiteiten rondom 75 jaar bevrijding. ...

Drenthe

Legervoertuigen, parades, orkesten, nagespeelde veldslagen. Te veel om op te noemen.

bevat-video
Kamp Westerbork

Vijf jaar was hij toen rabbijn Vorst naar Westerbork werd gestuurd samen met zijn vader, moeder, oudere zus en twee broers.

Kamp Westerbork

"We moeten de Holocaust altijd blijven herinneren." Dat zei koning Willem-Alexander vanochtend in Herzliya, waar hij in het verzorgingshuis Beth Juliana gesprekken voerde met overlevenden van de holocaust.

bevat-video
Kamp Westerbork

Eerder deze week dook een filmfragment op van de ingang van het voormalige kamp Westerbork, waar een soldaat op wacht staat.

bevat-video
Kamp Westerbork

Bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork worden sinds woensdag de namen voorgelezen van 102.000 gedeporteerde en vermoorde Joden, Sinti en Roma.