Hoogeveen

In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 oktober 1942 werden alle Joodse werkkampen in Drenthe ontruimt. De mannen die er maanden hadden gezwoegd werden naar Kamp Westerbork afgevoerd. Zogenaamd in het kader van gezinshereniging maar in werkelijkheid ...

bevat-video
Zuidwolde

Voor het eerst namen MBO-studenten vandaag een kijkje bij de werkbarak die ze de komende maanden onder handen gaan nemen. "Wat groot en mooi", zegt Robin Winters, student bouwkunde bij het Alfacollege.

Tiendeveen

Duizenden namen van mensen die in Joodse werkkampen hebben gezeten, gevonden in het stadsarchief in Amsterdam, helpen onderzoeker Lion Tokkie verder in zijn onderzoek naar de werkkampen. Tokkie is als onderzoeker verbonden aan het Nederlands Instituu ...

bevat-video
Tiendeveen

Wij hadden het leven lief. Dat is de naam van de historische roman van Janne IJmker uit Tiendeveen. Het boek gaat over de joodse werkkampen in Nederland.

bevat-video
Westerbork

Op 3 oktober 1942 werden de Joodse werkkampen in Drenthe ontruimd. De Joodse dwangarbeiders en hun familieleden werden naar kamp Westerbork gebracht. Ook werden in die nacht veel Drentse Joden uit hun huizen gehaald tijdens razzia's.

Emmen

'De aantekeningen van Israël Jakobs' zijn opgeschreven als een zakelijk dagboek. Zonder persoonlijke mijmeringen of de weerslag van gevoelens. Jakobs schreef ze in de periode oktober 1940-augustus 1942.

Cookie instellingen