Drenthe

In het Drents Archief zijn de komende tijd vijftig foto's uit de Tweede Wereldoorlog te zien.

bevat-video
Groningen

Streekgenoten in de Gronings Drentse Veenkoloniën. Ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog. Aflevering 4 Ton Andringa, inwoner van Gasselte, is in 1936 in Groningen geboren. Hij herinnert zich nog de paniekerige deurbel waarna hij als achtjarig jon ...

Drenthe

De Tweede Wereldoorlog zorgde voor schaarste en honger, op bepaalde plekken in het land meer dan elders. Maar deze schaarste zorgde ook voor inventiviteit in de keuken.

Drenthe

Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen ruim 2000 voetballers om het leven die lid waren van de KNVB. In totaal kwamen er 38 Drentse spelers om het leven.

Coevorden

Vanaf 5 december, de geboortedag van David Krammer, is de voorkamer van de synagoge in Coevorden open voor publiek. De voorkamer is een eerbetoon aan David en Mietje Krammer.

bevat-video
Assen

Het NIOD roept mensen op om op zolders, in oude fotoalbums en in schoenendozen te zoeken naar foto’s uit de oorlog. Een selectie daarvan komt te hangen in de Tweede Kamer.

Wapse

 Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog moest een groot aantal Limburgers evacueren omdat zij in de vuurlinie woonden. Zij vonden onderdak in Drenthe, onder andere in Diever en Zuidlaren.

bevat-video
Vledderveen

Streekgenoten in de Gronings Drentse Veenkoloniën. Ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog Aflevering 1 Tiny Holman-Zomer, Vledderveen (1931) zag hoe groepen mensen gebogen schuifelend langs de weg trokken, hoe zij het onderduikershol op hun terrei ...