Drenthe

Legervoertuigen, parades, orkesten, nagespeelde veldslagen. Te veel om op te noemen.

Aalden

Wie is er verantwoordelijk voor het onderhoud van het monument voor de gesneuvelde soldaat Albert Sanders uit Aalden? Ronald Nijmeijer van de Monumentenwacht in Drenthe stortte zich op deze vraag nadat een bezorgde inwoner van Aalden aan de bel trok ...

bevat-video
Dalen

Tien inwoners van de voormalige gemeente Dalen blikken morgenavond met persoonlijke herinneringen terug op de oorlog. Zoals de 91-jarige Hans Hoving uit Wachtum. Als jochie van 16 jaar maakte hij de inslag van een tank kerosine in het plaatselijke ca ...

bevat-video
Coevorden

Aan de zijkant van de synagoge in de Kerkstraat in Coevorden ligt een groot kleed met daarop zo'n vijfhonderd witgrijze stenen.

Sleen

In Sleen is vanmiddag een monument onthuld voor verzetsman Jans Zwinderman. Voor de onthulling werd een bijzondere dag uitgekozen, want vandaag is het precies 75 jaar geleden dat Zwinderman werd opgepakt.

Coevorden

Vanaf 5 december, de geboortedag van David Krammer, is de voorkamer van de synagoge in Coevorden open voor publiek. De voorkamer is een eerbetoon aan David en Mietje Krammer.

Drenthe

Hij is de vriendelijkheid zelve, maar zodra Peter Nillesen transformeert in zijn rol van Duitse officier zie je hem voor je ogen veranderen.

Coevorden

Het Stedelijk Museum in Coevorden is op zoek naar spullen van en verhalen over inwoners van Coevorden uit de Tweede Wereldoorlog.