Aalden

Wie is er verantwoordelijk voor het onderhoud van het monument voor de gesneuvelde soldaat Albert Sanders uit Aalden? Ronald Nijmeijer van de Monumentenwacht in Drenthe stortte zich op deze vraag nadat een bezorgde inwoner van Aalden aan de bel trok ...

Assen

Assen steunt met 20.000 euro het Holocaust Namenmonument Nederland in Amsterdam. Daarmee adopteert Assen 75 jaar na dato de 402 namen van de holocaustslachtoffers uit de provinciehoofdstad.

bevat-video
Assen

Bij het station in Assen is vanmiddag een monument onthuld ter herinnering aan de transporten die in de Tweede Wereldoorlog vanuit Kamp Westerbork over het spoor naar de vernietigingskampen in het Oosten gingen.

Aa en Hunze

Ook in de gemeente Aa en Hunze komen Stolpersteine om de slachtoffers van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog te herdenken. De struikelstenen komen in vier plaatsen bij in totaal zeven adressen te liggen.

Coevorden

Voor het eerst in 78 jaar zal er in de synagoge in Coevorden een joodse gebedsdienst worden gehouden.

bevat-video
Kamp Westerbork

Na afloop van het zes dagen en vijf nachten lezen van de 102.000 namen in Herinneringscentrum Kamp Westerbork was iedereen het erover eens: 'Indrukwekkend'.

bevat-video
Coevorden

Aan de zijkant van de synagoge in de Kerkstraat in Coevorden ligt een groot kleed met daarop zo'n vijfhonderd witgrijze stenen.