Assen

Gerrit Boes is de nieuwe voorzitter van het Bevrijdingsfestival Drenthe. Jarenlang was hij penningmeester naast Hans Haerkens en neemt nu het stokje over. Vandaag zouden de hekken om 11.45 uur open gaan.

bevat-video
Drenthe

Om de Tweede Wereldoorlog te herdenken is het NIOD (een kennis- en informatiecentrum over oorlog, Holocaust en genocide) vorig jaar een zoektocht gestart naar bijzondere oorlogsfoto's uit de verschillende provincies. Onlangs zijn de honderd meest aa ...

bevat-video
Assen

Aan de kop van de vaart in Assen is precies om middernacht het Vrijheidsvuur ontstoken. Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma en burgemeester Marco Out waren daarbij aanwezig.

bevat-video
Drenthe

Drenthe was vanavond twee minuten stil. Tijdens de Dodenherdenking werden de slachtoffers herdacht van de Tweede Wereldoorlog en de Nederlandse militairen die in de decennia daarna sneuvelden.

bevat-video
Amsterdam

Het was een bijzondere gewaarwording vanavond op de Dam. Waar het Amsterdamse plein normaal gesproken op 4 mei helemaal vol staat met mensen die de oorlogsdoden herdenken, was het deze keer vrijwel leeg tijdens de Dodenherdenking.

bevat-video
Coevorden

In heel Drenthe speelden enkele honderden muzikanten in hun tuin of op straat het taptoe-signaal. Bedenker van dit initiatief is trompettist Johan Boekema uit Coevorden.

bevat-video
Kamp Westerbork

Geen Dodenherdenking zoals in andere jaren. Vanwege het coronavirus was het niet mogelijk om samen te herdenken, ook niet bij het Nationaal Monument Westerbork in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, waar vorig jaar nog 2.500 mensen samen herdach ...