bevat-video
Hoogeveen

Hoe geef je een bevrijdingsconcert terwijl het publiek op afstand blijft? Daarop heeft Natasja Schepenaar uit Hoogeveen wat gevonden: ze nodigde de band Duo Sonic uit om op het dak van haar schuur te komen spelen.

bevat-video
Assen

Heb jij 'm gezien? De zogeheten victory roll van de stuntpiloten van Dutch Rush?

Emlichheim

Op Bevrijdingsdag hing de Nederlandse driekleur in een vlaggenmast voor het gemeentehuis van de Duitse gemeente Emlichheim. Burgemeester Daniela Kösters van Emlichheim wil daarmee Nederland laten zien dat ze op deze Bevrijdingsdag met haar buren me ...

bevat-video
Drenthe

Geen bevrijdingsfestival dit jaar in Assen, maar daar hebben verschillende artiesten wat op gevonden. Ze hebben video's gemaakt, zodat mensen in de huiskamer toch van ze kunnen genieten.

Diever

In de nieuwe podcast 'Overleven' staat het vrij onbekende maar bijzondere verhaal over de bliksemsnelle bouw van een brug bij Diever centraal.

Drenthe

De Freedom Ride zal in plaats van op 5 mei zeer waarschijnlijk op 25 oktober 2020 gereden worden.

Diever

De voorstelling Theater Na de Dam van Roestvrij Theater in Diever gaat dit jaar niet door vanwege de coronamaatregelen. Daarvoor in de plaats komt een podcast die het verhaal van de brug bij Diever vertelt.

Holtingerveld

Havelte is op 13 april 1945 door de Canadezen bevrijd, Vledder werd een dag eerder bevrijd en Diever en Dwingeloo op 11 april. Om dit te herdenken zou dit jaar fors worden uitgepakt.

Assen

In het kader van het NIOD fotoproject 'De Tweede Wereldoorlog in vijftig foto's' heeft een Drentse werkgroep vijftig opmerkelijke Drentse oorlogsfoto's verzameld.