bevat-video
Zuidwolde

Voor het eerst namen MBO-studenten vandaag een kijkje bij de werkbarak die ze de komende maanden onder handen gaan nemen. "Wat groot en mooi", zegt Robin Winters, student bouwkunde bij het Alfacollege.

bevat-video
Drenthe

In 2020 zal in Drenthe de zogenoemde Vrijheid-express rondrijden. De bus, ontworpen voor de viering van 75 jaar vrijheid, staat vandaag alvast bij het Provinciehuis ter bezichtiging.

Drenthe

Lichtkunstwerk 'Levenslicht' van Daan Roosegaarde, een bus die rondrijdt in de provincie en een oorlogsdagboek gemaakt door scholieren.

Drenthe

De lichamen van zeven vermiste bemanningsleden van vliegtuigen die in de Tweede Wereldoorlog zijn neergestort, liggen mogelijk nog onder de Drentse grond. Dat blijkt uit een analyse van de NOS in samenwerking met de Studiegroep Luchtoorlog 1939-1945. ...

bevat-video
Ruinerwold

Het is niet duidelijk hoeveel lichamen van oorlogsvliegers er nog in de Drentse grond liggen. In totaal worden in Drenthe nog vijf lichamen vermist. In Ruinerwold gaat het om één vlieger.

Havelte

Het Duitse vliegveld in Havelte was in september 1944 bijna klaar. Maar de geallieerden voorkwamen door een hevig bombardement dat het in gebruik werd genomen.

Ruinerwold

In de bibliotheek van De Wolden is tijdens openingsuren een expositie te zien over de oorlogsjaren in Ruinerwold. De tentoonstelling wordt georganiseerd door de Stichting Historie Ruinerwold.