Ruinerwold

In het kader van het NIOD fotoproject 'De Tweede Wereldoorlog in vijftig foto's' heeft een Drentse werkgroep vijftig opmerkelijke Drentse oorlogsfoto's verzameld.

Koekangerveld

75 jaar na de Tweede Wereldoorlog heeft de 92-jarige Coby Blom-De Groot uit Koekangerveld gisteren de Yad Vashem-onderscheiding gekregen. Samen met haar ouders redde zij het leven van de Joodse onderduikster Ria Gurfein.

bevat-video
Zuidwolde

Voor het eerst namen MBO-studenten vandaag een kijkje bij de werkbarak die ze de komende maanden onder handen gaan nemen. "Wat groot en mooi", zegt Robin Winters, student bouwkunde bij het Alfacollege.

Drenthe

Lichtkunstwerk 'Levenslicht' van Daan Roosegaarde, een bus die rondrijdt in de provincie en een oorlogsdagboek gemaakt door scholieren.

Ruinerwold

"In de stilte van de nacht kwamen oude herinneringen, met daarbij alle angst, weer boven bij mensen die de oorlog meemaakten. Sommigen lagen nachtenlang huilend wakker, huilend om het verlies van dierbaren." Zo legt Jan Boverhof de titel van het boek ...

Drenthe

De lichamen van zeven vermiste bemanningsleden van vliegtuigen die in de Tweede Wereldoorlog zijn neergestort, liggen mogelijk nog onder de Drentse grond. Dat blijkt uit een analyse van de NOS in samenwerking met de Studiegroep Luchtoorlog 1939-1945. ...

bevat-video
Ruinerwold

Het is niet duidelijk hoeveel lichamen van oorlogsvliegers er nog in de Drentse grond liggen. In totaal worden in Drenthe nog vijf lichamen vermist. In Ruinerwold gaat het om één vlieger.

bevat-video
Drenthe

In 2020 zal in Drenthe de zogenoemde Vrijheid-express rondrijden. De bus, ontworpen voor de viering van 75 jaar vrijheid, stond alvast bij het Provinciehuis ter bezichtiging.

Cookie instellingen