bevat-video
Kamp Westerbork

Sinds dit weekend is de nieuwe tentoonstelling van Herinneringscentrum Kamp Westerbork voor publiek te zien. De tentoonstelling Het Verdriet van de Bevrijding wijkt door de invalshoek af van vele andere activiteiten rondom 75 jaar bevrijding. ...

bevat-video
Assen

Bij het station in Assen is vanmiddag een monument onthuld ter herinnering aan de transporten die in de Tweede Wereldoorlog vanuit Kamp Westerbork over het spoor naar de vernietigingskampen in het Oosten gingen.

bevat-video
Kamp Westerbork

Na afloop van het zes dagen en vijf nachten lezen van de 102.000 namen in Herinneringscentrum Kamp Westerbork was iedereen het erover eens: 'Indrukwekkend'.

Drenthe

Gerdien Verschoor, directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork, reageert positief op de excuses die Mark Rutte heeft gemaakt voor de rol van de Nederlandse overheid bij de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog.

Kamp Westerbork

Geartsje Kuperus uit Nieuw-Amsterdam is een van de 803 vrijwilligers die sinds woensdag in Herinneringscentrum Kamp Westerbork de namen voorlezen van de 102.000 gedeporteerde en vermoorde Joden, Sinti en Roma.

bevat-video
Kamp Westerbork

Vijf jaar was hij toen rabbijn Vorst naar Westerbork werd gestuurd samen met zijn vader, moeder, oudere zus en twee broers.

Kamp Westerbork

"We moeten de Holocaust altijd blijven herinneren." Dat zei koning Willem-Alexander vanochtend in Herzliya, waar hij in het verzorgingshuis Beth Juliana gesprekken voerde met overlevenden van de holocaust.

bevat-video
Kamp Westerbork

Eerder deze week dook een filmfragment op van de ingang van het voormalige kamp Westerbork, waar een soldaat op wacht staat.