bevat-video
Hooghalen

Het landelijke Netwerk Oorlogsbronnen heeft een nieuwe website gelanceerd. Op de site kun je thematisch zoeken naar informatie over de Tweede Wereldoorlog tot op lokaal en regionaal niveau. Ook Drentse instellingen zoals Herinneringscentrum Kamp Wes ...

Hooghalen

Herinneringscentrum Kamp Westerbork krijgt steeds meer persoonlijke onderzoeksvragen. Dat aantal loopt zó op, dat ze de vraag dit jaar bijna niet meer aankunnen. Nabestaande Anton Daniëls legt uit waarom hulp van zo'n belangrijke instantie als Heri ...

Hooghalen

Holocaustonderzoekers zijn vandaag de dag nog steeds veel tijd kwijt met het achterhalen van informatie uit de Tweede Wereldoorlog. Ook Herinneringscentrum Kamp Westerbork loopt daar dagelijks tegenaan. Ze ontvangen veel vragen, maar hun onderzoekers ...

bevat-video
Hooghalen

Herinneringscentrum Kamp Westerbork krijgt steeds meer persoonlijke onderzoeksvragen. Zoveel dat onderzoekers dit jaar aan de bel trekken. Ze kunnen de vraag amper bijbenen.

Hooghalen

Voor veel van de terugkeerders uit kampen en onderduik was 1945 een gitzwart jaar. Een schril contrast met de feestelijkheden na vijf jaar bezetting.

bevat-video
Kamp Westerbork

Herinneringscentrum Kamp Westerbork mag zich vanaf vanmiddag een Canon-museum van Nederland noemen. En vijf voorwerpen en plekken bij het kampterrein krijgen de markering 'object van herinnering'.

Hooghalen

Herinneringscentrum Kamp Westerbork heeft een blauwe overall met scharlaken rode schouderstukken geschonken gekregen. Het werd ooit gedragen door een Joodse kampgevangene, die als strafgeval in kamp Westerbork terecht kwam.

bevat-video
Assen

Jenny Stern is vorige week op 93-jarige leeftijd overleden. Ze was de laatste overlevende van de Asser gemeenschap (kille) die in Kamp Westerbork zat. Gisteren is ze in bijzijn van familie gecremeerd.

Cookie instellingen