bevat-video
Valthermond

Streekgenoten in de Gronings Drentse Veenkoloniën. Ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog.

Nieuw-Buinen

"Mijn vader heette Klaas Salomon Pomp. Hij was schoolmeester. Hij werd door iedereen gezien als meester Pomp. Hij was sociaal voelend, onderwees ook mensen die niet konden lezen en schrijven, 'op het moeras' zoals dat heette, bij de mensen die op het ...

Odoornerveen

In het kader van het NIOD fotoproject 'De Tweede Wereldoorlog in vijftig foto's' heeft een Drentse werkgroep vijftig opmerkelijke Drentse oorlogsfoto's verzameld.

bevat-video
Drenthe

2020 staat in het teken van 75 jaar vrijheid. In een serie nieuwe afleveringen gaan we in Strunen op zoek naar verhalen over de bevrijding in Drenthe.

bevat-video
Borger

Een lichtjesparade, paragliders, een 'belevenis walk' en de Liberty Tour die door het dorp trekt met oude voertuigen. Eén ding is zeker, 75 jaar bevrijding wordt in Borger grootst gevierd.

bevat-video
Drenthe

2020 staat in het teken van 75 jaar vrijheid. In een serie nieuwe afleveringen gaat Strunen van RTV Drenthe op zoek naar verhalen over de bevrijding. Programmamaker Willem Hully vindt dat er genoeg oorlogsverhalen te vertellen zijn over Drenthe. ...

Valthe

Het onderduikershol in het Valtherbos bij Valthe kan worden opgeknapt. Plaatselijk Belang Valthe heeft het geld voor de renovatie van de verrotte schuilplaats uit de Tweede Wereldoorlog bij elkaar.

Drenthe

Lichtkunstwerk 'Levenslicht' van Daan Roosegaarde, een bus die rondrijdt in de provincie en een oorlogsdagboek gemaakt door scholieren.